Over BAN – BAN

Over BAN

Algemeen

BAN (Badminton Amersfoort Noord) is een hechte, sportieve en dynamische badmintonvereniging, gericht op junioren, senioren, recreanten en competitiespelers. BAN biedt haar leden op diverse dagen en in verschillende sportzalen in Amersfoort gelegenheid te badmintonnen.

Iedereen: mag gratis en vrijblijvend drie keer komen spelen, voordat gevraagd wordt om lid te worden. Het is mogelijk een racket van de vereniging te lenen.
Wil je vooraf informatie en/of de eerste keer opgevangen worden, neem dan even contact op met de ledenadministratie via ledenadministratie@banbadminton.nl.

Beginners: Beginnende senioren kunnen een 4-weekse startcursus volgen, waarin zij vertrouwd gemaakt worden met de spelregels en de basisvaardigheden aanleren. De startcursus wordt gegeven bij voldoende belangstelling.

Junioren: krijgen – afgestemd op hun leeftijd en sportieve vaardigheden – gerichte training die erop gericht is dat zij na een jaar kunnen deelnemen aan de bondscompetitie. Junioren die geen competitie willen spelen, komen in een jeugd recreanten groep.

Senior recreanten: kunnen zowel overdag (woensdagmorgen in sporthal Midland) als op avonden (woensdag, donderdag en vrijdagavond) badmintonnen. Informatie over tijden en locaties elders op deze website.

Senior competitiespelers: krijgen, toegesneden op hun spelniveau, training en nemen deel aan de bondscompetitie. De competitie loopt van september tot eind januari. Meer informatie over de competitie en training elders op deze website.

 

Lidmaatschap en contributie

Inschrijving: Besluit je lid te worden van BAN, vul dan het inschrijfformulier in (zie website) en mail dat naar ledenadministratie@banbadminton.nl. Het lidmaatschap wordt aan het einde van het seizoen automatisch met een jaar verlengd.

Opzeggen lidmaatschap:  Wil je je lidmaatschap bij BAN beëindigen, dan kan dat twee keer per jaar, schriftelijk via ledenadministratie@banbadminton.nl of via het afmeldformulier. Het opzeggen per 01 januari moet voor 15 november, het opzeggen per 01 juli voor 25 mei.

Contributie: Elk BAN-lid is ook lid van de overkoepelende sportbond, Badminton Nederland.
De hoogte van de contributie hangt af van leeftijd (junior of senior), recreant of competitiespeler (het al-dan-niet volgen van training en het gebruik van plastic of veren shuttles).  Uitgangspunt is dat men betaalt naarmate gebruik wordt gemaakt van extra faciliteiten. Elk seniorlid mag echter gebruik maken van elke speelmogelijkheid voor senioren. Voor informatie over de hoogte van de contributie zie elders op deze site. De contributie wordt geïnd via een automatische incasso.

 

Huishoudelijk reglement:
In het huishoudelijk reglement staan zaken vermeld rondom lidmaatschap en de sportieve uitgangspunten van de vereniging.

Beleid ter voorkoming van seksueel misbruik:
Alle BAN trainers, begeleiders, bestuurders en vrijwilligers beschikken over een actuele VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Klachten over vermeende seksuele intimidatie kunnen geuit worden bij de BAN-vertrouwenspersoon. Informatie hierover bij de ledenadministratie en/of het bestuur. Bekijk het hele Beleid ter voorkoming van seksueel misbruik elders op deze site.

Spelregels:
BAN hanteert de officiële badminton spelregels, zoals vastgelegd door Badminton Nederland.

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.