Wat is het toch leuk om voorzitter te mogen zijn! – BAN

Wat is het toch leuk om voorzitter te mogen zijn!

Zoals jullie weten ben ik al een tijdje op zoek naar een opvolger na 13 jaar vind ik het wel mooi geweest. De combinatie met het op en neer rijden naar Groningen is te heftig. Ik mag nog 4 en 10 maanden 3 keer per week naar de leukste werkgever in het Noorden. In de praktijk betekent het dat ik te weinig tijd en energie voor BAN overhoud en dat is jammer want BAN bezorgt mij nu juist weer positieve energie.

De rol van de voorzitter binnen BAN is vooral een strategische geworden, ik heb zelf niets met deze sport (Oorzaak : geen talent). Het gaat vooral om het uitzetten van de grote lijnen. Waar wil BAN staan in 2021? Welk karakter willen we voor BAN ontwikkelen; kiezen we voor competitief of recreatief. Kiezen we voor het eerste; welke niveau ambiëren we dan? Op termijn moeten we een deel van de trainers marktconform gaan betalen tot 2019 kunnen dit subsidiëren vanuit onze reserves, maar dan? Hoe realiseren we, anno 2019, een financiering van alle activiteiten met een verdeelsleutel die voor iedereen redelijk en billijk is?

Daarnaast spelen natuurlijk operationele zaken, prijsuitreikingen, handhaving huishoudelijk reglement, overleg met SRO, contacten / contracten met trainers en natuurlijk de zorg voor onze 40 vrijwilligers.

Als voorzitter run je in feite een kleine onderneming:
Per jaar 14 Bestuursvergaderingen (inclusief alv) , 2 vrijwilligers bijeenkomst juni (BBQ) en december (kerstbijeenkomst) en wat SRO-overleg. Contacten met de Bond lopen nu vooral via Jan Molenkamp, Huub Wiltschut en Willem Munnik . Zo’n 12 x keer jaar laat mijn gezicht zien bij competitiewedstrijden en toernooien. Bij toernooien doe ik de prijsuitreiking en tijdens de competitie breng ik flitsbezoekjes… Af en toe bezoek ik een training.

Ik hoop dat jullie op basis van het door mij geschetste beeld interesse hebt gekregen in deze leuke rol van voorzitter van BAN. 21 maart ben ik officieel weg maar ik ben nog tot 11 juni beschikbaar voor ceremonieel vertoon. Dit in verband met de jubileumactiviteiten.

Voorzitter zijn; wat is het toch een leuke uitdaging

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.