Tweede fase integratie LVB’ers bij BAN – BAN

Tweede fase integratie LVB’ers bij BAN

BAN is bezig met een proefproject om mensen met een Licht Verstandelijke Beperking te integreren in de vereniging. Nico, Alex, Corrie en Hanneke, vier sportieve cliënten van Philadelphia, kregen de afgelopen vier weken op hen toegesneden trainingen om hen vertrouwd te maken met de basisvaardigheden van badminton.

Twee gediplomeerde BAN-trainers legden hen de spelregels uit en oefenden met hen een uur lang, in een rustig tempo, een variatie aan slagen. Iedereen voerde vol overgave alle oefeningen uit en de aanvankelijke schuchterheid en onwennigheid maakte al snel plaats voor groot enthousiasme.  Vanaf het eerste moment waren zowel trainers en de nieuwkomers iedereen enthousiast en groeide het spelplezier.

Na afloop van de periode was er een eerste evaluatie. Beide partijen waren zeer tevreden over de invulling van het proefproject. Een van de deelnemer bleek echter vanwege zijn leeftijd en fysieke beperkingen niet optimaal in staat het dynamische tempo van badminton uit te voeren. Het trio overblijvers wil vooralsnog graag blijven badmintonnen. Met hen is afgesproken de begeleiding geleidelijk af te bouwen zodat een steeds groter beroep op hen zelf gedaan wordt. Ook deze stap wordt over enkele weken geëvalueerd.

LVB training

 

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.