Trainingsdagen bij BAN badminton – BAN

Trainingsdagen bij BAN badminton

Ter afsluiting van de voorbereiding op het komende competitieseizoen organiseerde badmintonvereniging BAN in het weekend van 2 en 3 september de trainingsdagen voor haar junioren- en seniorenteams.

Met de junioren werd op de zaterdag druk gewerkt rondom het thema van de dag “samenwerken”. Zowel bij de buitentraining als bij de training in de zaal kwamen leuke samenwerkingsoefeningen aan bod. Dit alles in relatie tot onze badmintonsport. Oefeningen om samen de dubbel en mix te verbeteren, maar ook oefeningen waarbij je als team moest samenwerken werden door de spelers met veel plezier uitgevoerd. Er is heerlijk getraind, veel gelachen en plezier gemaakt, lekker geluncht met luxe bolletjes van bakkerij “De Kletersteeg Hooglanderveen” en de dag is afgesloten met een heerlijk patatje met snack, gesponsord door “Kwalitaria Vathorst”. Hierna is iedereen moe maar voldaan huiswaarts gegaan.

Op zondag was het de beurt aan de senioren. Met als thema “de basis op orde” werd de dag gestart om het fysiek verder op peil te brengen. Frank van der Laan was als gasttrainer gevraagd een mooi uitgebalanceerde krachttraining te komen geven. Een goed uur is alles uit de kast getrokken om buik- en beenspieren ervan langs te geven. Hierna volgde een mooie training waarbij vooral de nadruk lag op “lekker slaan”. Na de uitgebreide lunch met een filmpje over mentale wilskracht werden vervolgens  “de puntjes op de I gezet” als het gaat om scherpte in het enkel- en dubbel/mixspel. Dit, natuurlijk met de nodige oefeningen op de baan. De dag is afgesloten met een heerlijke maaltijd die “Eethuis de Stoeterij” heeft bereid.

Als organisator van de dagen kan ik terugkijken op een geslaagd weekend waarbij zowel de spelers alles hebben gegeven maar ook veel plezier hebben beleefd. Dit kan natuurlijk alleen wanneer iedereen zijn of haar steentje bijdraagt als trainer of vrijwilliger. Ik wil dan ook iedereen bedanken die heeft meegewerkt om deze dagen tot een succes te maken. Trainers, barcommissieleden, sponsoren, overige betrokkenen and last but not least Frank, BEDANKT!

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.