Sportief BAN Ouder Kind Toernooi – BAN

Sportief BAN Ouder Kind Toernooi

Het BOKT (BAN Ouder Kind Toernooi) op zondag 31 mei was een goed georganiseerd, zeer geslaagd, divers, sportief, gezellig en leuk badmintontoernooi.

De organisatie stond als een huis. Bij binnenkomst hoorde iedere deelnemer: ‘veel succes en vooral veel plezier’, voordat men naar de kleedkamers verdween.

Niels verzorgde voor alle deelnemers een wervelende warming up, waarbij de jeugd het opnam tegen hun ouders. ‘Ik ben nu al moe’, verzuchtten enkele ouders bij het warm lopen, maar zij bleven enthousiast meedoen. Wat een spirit, wat een overgave, wat een inzet!

 

Iedereen deed zijn uiterste best op het speelveld zo goed mogelijk te presteren. Dat de een meer badmintonervaring had dan de ander deed er eigenlijk niet toe. Het ging vandaag minder om prestaties en punten, maar vooral om spelplezier.

Had je een misslag bij het serveren? Dan probeer je het toch nog een keer!

Raakte je de shuttle niet goed? ‘Je had ‘m bijna!, volgende keer lukt het wel’, hoorde je dan.

Het was een genot om te zien. Zo veel sportiviteit, verbondenheid en saamhorigheid.

Aanmoedigingen, pret en inspanningen gingen vandaag hand in hand met scoren en fraaie rally’s.

Zo’n dag sporten is voor degenen die dat niet gewend zijn behoorlijk inspannend en vermoeiend. Dat merk je het beste als je even wacht, zit en dan weer aan de slag gaat. Je hebt blijkbaar spieren die je nooit gebruikt op de meest vreemde plaatsen op je lichaam.

 

Wie niet hoefde te badmintonnen (en nog energie over had) kon op het achterste deel van de sporthal basketballen, tafeltennissen of een partij zaalvoetbal spelen. Maar was je daar ingespannen mee bezig, dan was het alweer tijd voor de volgende badmintonpartij. Waar was je vader, moeder? Die zocht naar jou… Hup, samen weer aan de slag. Een volgende wedstrijd, een nieuwe tegenstander, een nieuwe uitdaging.

 

Om vijf uur was het voorbij. Veel te vlot, al voelde je (of je oudere partner…?) wel je spieren. Omkleden en naar de kantine voor de prijsuitreiking.

Eerst even naar de locoburgemeester luisteren en kijken naar het uitreiken van de Gemeentelijke Jongeren Onderscheiding aan een verraste Chris als BAN vrijwilliger.

 

Dan volgt de prijsuitreiking. Ai… foutje. De prijzen die zijn er niet. Je krijgt een hand van de organisatie, een applaus en er wordt een foto gemaakt.

Ach, het ging vandaag niet om de prijzen, maar om het plezier. En dat was er, of je nu gewonnen hebt of niet. Volgende keer…weer meedoen. Alle spierpijn is dan al lang vergeten…!

 

Foto’s van het toernooi elders op de website.     

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.