Speelse badmintonclinic bij koningsspelen – BAN

Speelse badmintonclinic bij koningsspelen

De bijdrage van BAN (Badminton Amersfoort Noord) aan de Koningsspelen van basisschool ‘het Zwaluwnest’ was bijzonder geslaagd. Er was elk half uur een andere lesgroep, maar iedere keer zeer enthousiaste jonge deelnemers, vrolijke gezichten, sportieve concentratie en vooral uitbundig spelplezier.

 

De vier begeleiders van de badmintonvereniging verzorgden een gevarieerd programma, van warming up tot enkele racketoefeningen. Voor veel leerlingen was deze speelse BAN-clinic hun eerste kennismaking met badminton.

Na een korte uitleg werd elke lesgroep opgesplitst. Een deel van de leerlingen startte met wervelende warming up met uitleg over been-, heup- en armspieren. De jeugd ging vol overgave slalommend en springend langs pilonnen, trok een sprintje en probeerde zich al springend in de lucht om te draaien.

Daarna deden zij badminton tikkertje en kregen de leerlingen uitleg over de juiste racketgrip. Zij oefenden in het hooghouden van een oranje ballon op hun badmintonracket. Leek dit voor sommigen aanvankelijk vrij gemakkelijk, dezelfde oefening met een shuttle leverde velen meer problemen op. Het vereiste concentratie en enige motorische vaardigheden om te voorkomen dat de shuttle alle kanten op schoot.

Het deed geen enkele afbreuk aan de inzet, het spelplezier en het enthousiasme van de leerlingen. Iedereen was doorlopend bezig. Er werd gelachen en elke leerling deed vol overgave zijn/haar best. Enkele jongeren slaagden er niet alleen in de shuttle enkele keren goed te raken, maar zij konden deze zelfs gericht naar elkaar overslaan.

 

Een half uur bleek vrij kort voor een uitgebreid programma, maar de leerlingen proefden even aan de veelzijdigheid van badminton als dynamische racketsport.

Ter afsluiting kregen alle leerlingen een felrode BAN-tas met informatie over de badmintonvereniging en een spelletje. Men kan zich via clinic@banbadminton.nl inschrijven voor drie gratis vervolglessen in sporthal de Icoon op 13, 20 en 27 mei.

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.