Sky is the limit in season 2019 – BAN

Sky is the limit in season 2019

‘Ik wil beter worden’

‘Sky is the limit in season’ voor ambitieuze junioren

Het is 12 oktober, 10.00 uur. Op deze zaterdag zijn in sporthal de Bron een tiental junioren bijeen in het kader van ‘Sky is the limit – in season’. Het project omvat vijf extra trainingen voor ambitieuze badminton junioren van diverse badmintonverenigingen.

Trainer Niels van Rijn begint met een korte kennismaking. Hij informeert ook naar de verwachtingen van de deelnemers. ‘Ik wil beter worden, in alles beter worden’, vat een speler zijn doelstellingen samen. De andere jeugdspelers knikken instemmend. Niels vertelt over de opzet van de trainingen, de geleidelijke opbouw van basisvaardigheden tot verrassende slagen om de tegenstander op het verkeerde been te zetten.

Hij laat de deelnemers eerst zelf de warming up verzorgen. Hierbij blijkt dat zij zich veel herinneren vanuit de trainingen bij hun eigen vereniging. Na het warm lopen komt de oog-hand coördinatie aan de beurt. ‘Gooi de shuttle zo sloom als je kan’, is de eerste oefening, waarna langzaam gewerkt wordt aan verfijning.

Daarna kunnen de jeugdigen racket en shuttle oppakken en zich warm slaan. De uiteenlopende slagoefeningen worden vol overgave en met grote inzet uitgevoerd. In wisselende samenstellingen voeren de jeugdspelers met zichtbaar plezier de diverse opdrachten uit. Niels loopt rond, geeft gerichte aanwijzingen en deelt complimenten uit.

De deelnemers willen meer rendement uit hun slagen te halen en – liefst– meer wedstrijden te winnen. Deze reeks trainingen zullen daar zeker bij helpen. In de loop van het seizoen volgen nog vier van dergelijke trainingen. De deelnemers kunnen haast niet wachten…

Bekijk hier het foto album

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.