Scholen badmintontoernooi 2015 – BAN

Scholen badmintontoernooi 2015

De Amersfoortse badmintonverenigingen BCA en BAN organiseren gezamenlijk op 18 april in sporthal de Icoon in Vathorst een scholen badmintontoernooi. In totaal meer dan 75 basisschoolleerlingen, verdeeld over 16 teams, strijden die dag in de mix, heren- en damesdubbel om de prijzen.

 

Enkele scholen hebben hun leerlingen de afgelopen periode al intensief voorbereid op het toernooi. Voor andere leerlingen is het waarschijnlijk een eerste kennismaking met badminton als dynamische indoor sport.

Het scholentoernooi begint met een gezamenlijke warming up en praktische uitleg over de spelregels. Vervolgens zien de deelnemers een demonstratiepartij, verzorgd door enkele BAN-jeugdleden, waarbij alle spelregels in de praktijk worden gebracht.

Daarna gaan de leerlingen zelf met racket en shuttle aan de gang. Aan de hand van diverse speelse oefeningen wordt hen de basisvaardigheden van badminton bijgebracht. De leerlingen van groep 3, 4 en 5 vormen daarna een poule en spelen onderling enkele wedstrijden. De leerlingen van groep 6, 7 en 8 vormen een andere poule die hun sportieve krachten gaan meten.

Alle deelnemers ontvangen na afloop een herinnering aan hun deelname aan het toernooi. Wie na afloop van het scholentoernooi op 13, 20 en 27 mei  deelneemt aan de 3 gratis proeflessen bij badmintonvereniging BAN, maakt kans op mooie prijzen.

Meer informatie op www.banbadminton.nl

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.