RSK 2015 – BAN

RSK 2015

Zusjes De Wit in de prijzen op RSK. Afgelopen weekend (21/22 november) werd in Amersfoort de jaarlijkse Regio Centrum Senioren Kampioenschappen gehouden in de categorieën 1,4,6 & 8. Er deden 12 BAN deelnemers en deelneemsters mee, Anouk, Sabine, Marieke, Sanne, Britt, Maressa, Kirsten, Jaap, Richard, Freek, Ralph & Diantha en aan het eind van het toernooi had BAN twee 2e prijzen, beiden in het dames enkel.

Grootste verrassing was wellicht Kirsten die zich had ingeschreven in categorie 6. Kirsten, elf jaar en uitkomend in jeugd 2, verraste door meerdere hoofdklasse dames te verslaan en versloeg op weg naar de finale zowel de nummer 2 als 3 geplaatst. In de finale moest ze uiteindelijk haar meerdere erkennen in haar Academy trainingsmaatje Kelly van Buiten. Ook verraste ze met haar spel in het gemengd dubbel 4 (divisie niveau), waar zij in mee mocht doen doordat er een speelster was uitgevallen. Zij wist zelfs 2 sets te winnen tijdens de poule fase en hield zich goed staande, wat best opmerkelijk genoemd mag worden.

Zus Sabine, spelend in categorie 4, haalde net als Kirsten de 2e prijs in de dames enkel. Door de terugtrekking van de sterke nummer 1 geplaatst waren er goede kansen om de finale te halen en Sabine benutte deze kans goed en haalde de finale, waarin ze net haar meerdere moest erkennen in de als 2e geplaatste Meike Versteeg. In de dubbel van Anouk en Sabine lagen dezelfde kansen, helaas was een ander koppel in de poule te sterk. Vermeldenswaardig is ook dat Anouk een mooie overwinning boekte op een 2e divisie speelster in categorie 1, maar haar meerdere moest erkennen in latere winnares Demi Lensselink.

De andere spelers en speelsters in de 6 en de 8 bleven steken in de poulefase, maar er zijn wel leuke en goeie partijen gespeeld. Juist ook de jeugdcompetitiespelers in de 8 hadden een mooie leerervaring en konden zich voor het eerst goed meten met de seniorenspelers en tevens met de jeugdspelers van badmintonschool CHEMPS, die ook in deze categorie meededen.

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.