LVB’ers proeven bij BAN aan badminton – BAN

LVB’ers proeven bij BAN aan badminton

Hoe kunnen LVB’ers (mensen met een licht verstandelijke beperking) zo goed mogelijk integreren binnen badmintonvereniging BAN? BAN startte vanaf vrijdag 23 september met een proefproject waaraan vier bewoners met een LVB deelnemen. Corrie, Hanneke, Nico en Alex wonen op Breeland, dus op een steenworp afstand van sportzaal de Bieshaar. De vier starters komen vier vrijdagavonden naar de Bieshaar en krijgen daar een uur lang (van 20.15 uur tot en met 21.15 uur) op één baan gericht training en begeleiding van Lisanne Voskuilen en Remco Stoffer.

Zo kunnen zij én BAN ervaring opdoen. Na deze periode wordt, aan de hand van alle ervaringen, met elkaar geëvalueerd. Hoe is het bevallen? Willen de spelers door met badminton? Zo ja, zijn er aanpassingen nodig of kunnen zij regulier BAN-lid worden? Hoe is het de vereniging bevallen? Staat het lidmaatschap open voor meer LVB’ers?

BAN zet hiermee mogelijk een belangrijke stap naar integratie van de LVB’ers binnen de vereniging.       

 

Na de eerste spelavond waren zowel de spelers als de begeleiders razend enthousiast. De trainers warren verrast door de leergierigheid van het kwartet nieuwelingen. Zij pikken de tips en aanwijzingen bijzonder snel op en slaan verrassend goed terug.

De spelers vonden de training wel inspannend, maar super leuk en bijzonder leerzaam. Iedereen ziet reikhalzend uit naar de volgende drie lessen.

 

BAN wil mogelijk, na de proefperiode en de evaluatie, zich ook gaan richten op andere doelgroepen, zoals asielzoekers en de Nieuwe Nederlanders, om ook hen bekend te maken met het sportieve plezier van badminton

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.