Koninklijke Onderscheiding voor verraste Willem Munnik – BAN

Koninklijke Onderscheiding voor verraste Willem Munnik

Onder valse voorwendselen naar het gemeentehuis gelokt. Volledig overdonderd en ontzettend blij verrast. Dat was Willem Munnik toen hij op 26 april, boven aan de trap van het gemeentehuis, besefte dat híj een Koninklijke Onderscheiding kreeg. ‘Ik …?? Ah..nee. Ik kan het niet geloven!’, meer zei hij in eerste instantie niet. Heel langzaam drong het besef tot hem door. Hij zag zijn familieleden, BAN bestuursleden en zijn manager: allen zaten in het complot. Hoe had iedereen dat zó lang zó goed geheim kunnen houden? Willem was een van de eersten die door de burgemeester naar voren geroepen werd. Zittend in een ‘Sinterklaasstoel’ hoorde hij waarom het de Koning behaagd had Willem te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau: vanwege zijn grote verdienste voor de badmintonsport, en zijn jarenlange grote inzet voor badmintonvereniging BAN in het bijzonder.

Nadat alle gedecoreerden hun onderscheidingen hadden ontvangen, en de gebruikelijke groepsfoto, was er op de vide van het gemeentehuis – onder het genot van een hapje en sapje – gelegenheid tot feliciteren. Willem bleef beduusd, bijna sprakeloos (…) en liep rond met een glimlach van oor tot oor.

Het gezelschap genoot vervolgens in ‘de Stoeterij’ van een heerlijke lunch en praatte na over de onverwachte, maar zeer verdiende, eer die Willem te beurt was gevallen.

 

Vanaf 18.00 uur was er een drukbezochte receptie in de kantine van de Icoon. Vanuit het hele land kwamen familieleden, vrienden, collega’s, buren, sporters, BAN-leden en afgevaardigden van Badminton Nederland om Willem te feliciteren. Hij vertelde iedereen hoe blij verrast hij was. Willem genoot van alle felicitaties en ‘zweefde’ nog een beetje tussen ongeloof en realiteit. De onderscheiding op zijn revers maakte hem iedere keer duidelijk dat het echt was, helemaal echt. Hij had een Koninklijke Onderscheiding!

BAN voorzitter hield een korte toespraak waarin hij nogmaals inging op alle gebeurtenissen van deze feestelijke dag en de verdienste van Willem voor BAN en badminton. Daarna bedankte Willem allen en vertelde, voor zijn doen bijzonder beknopt, (het kán dus wel…) over de door hem meegemaakte ontwikkelingen binnen BAN.

 

Het door de BAN-activiteitencommissie georganiseerde Oranje toernooi was een kleurrijk sportief badmintonfeest. Voor sommigen was het even speuren naar de juiste leden van de Oranje familie om op het speelveld de medespeler en tegenstanders te ontmoeten.

 

Na afloop van het toernooi was er een gezellig samenzijn in de kantine. Onder het genot van heerlijke hapjes, verzorgd door de Stoeterij, werd het Koningsdag voordat de laatste gast vertrok.

BAN heeft er weer een lid in de Orde van Oranje Nassau bij!

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.