Introductie nieuwe BAN voorzitter, WimJan Egtberts – BAN

Introductie nieuwe BAN voorzitter, WimJan Egtberts

Er is niets fijners om de week op vrijdagavond af te sluiten samen met mensen die met evenveel plezier en passie het badmintonspel spelen. Al jaren is sportzaal de Bieshaar de ontmoetingsplek waar ik graag kom.

Een vereniging bestaat natuurlijk doordat leden zich willen verbinden. Nog veel belangrijker is het dat leden ook een rol willen vervullen als vrijwilliger om de vereniging tot bloei te brengen. Wat opvalt is dat BAN al lang kan steunen op een hele vaste en grote ploeg vrijwilligers die tal van activiteiten in de vereniging oppakken en willen dragen. Dat is de kern van het verenigingsleven: betekenis willen geven aan samen en zorg dragen voor de ander.

Daar wil ik graag mijn deel aan bijdragen. Voorheen deed ik dat in de verenigingen van mijn kinderen, nu vind ik het fijn om dat voor mijn eigen vereniging te doen.

Het bestuur van een vereniging is de plek waar de coördinatie van alle activiteiten plaatsvindt. Victor Meier is jarenlang het gezicht geweest van dit bestuur, vol vindingrijkheid, met een niet aflatende inzet. Graag neem ik zijn voorzitters’hamer’ over en hoop ik op mijn manier inhoud te geven aan verbinden en ontmoeten, samen met al die mensen die trouw en loyaal deze vereniging groots maken.

Mijn dagelijkse werk doe ik in de ouderenzorg. Mijn taak is het allerlaatste stukje van het mensenleven zo waardig mogelijk te organiseren. Wie geconfronteerd wordt met eigen verval en beperkingen is zich bewust van wat er werkelijk toe doet: gezien worden en erkend worden in wie je bent, juist ook als je niet meer goed voor jezelf kan zorgen. Als zorgverleners proberen wij daar op aan te sluiten, zodat ‘gedaan wordt wat kan worden gedaan’.

Dat vind ik een mooie metafoor voor het voorzitterschap: doen wat gedaan kan worden, in aansluiting op de wensen en verlangens van de leden. Ik hoop van harte dat de komende jaren waar te kunnen maken.

WimJan Egtberts

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.