Intensieve BAN krachttraining – BAN

Intensieve BAN krachttraining

Speels, gevarieerd, boeiend maar zeer vermoeiend.

Goed badminton spelen is niet alleen een kwestie van tactiek, techniek, alertheid, inzicht, doorzettingsvermogen en reactievermogen. Het gaat evenzeer om conditie, snelheid, kracht en behendigheid. Bij de trainingen van de hogere competitieteams besteedt BAN aandacht aan al deze onderdelen.

In de wekelijkse krachttraining, woensdagavond van 20.00 – 21.00 uur in de Icoon, wordt extra aandacht geschonken aan conditieverbetering, het vergroten van kracht, het verhogen van snelheid en het verbeteren van het reactievermogen. Onder de deskundige leiding van Frank van der Laan werken de senior competitiespelers zich wekelijks in het zweet.

 

Conditieverbetering

Badminton is een dynamische sport. De shuttle vliegt in een hoog tempo over het net en de spelers lijken nauwelijks stil te staan. Om de spelers goed voor te bereiden op het leveren van deze inspanning, om blessures zoveel mogelijk te voorkomen en de spelers in een goede conditie te brengen en houden wordt de BAN krachttraining gegeven.

De spelers voeren bij de speciale krachttraining in een hoog tempo allerlei oefeningen uit, gericht op snelheid, uithoudingsvermogen, kracht en reactievermogen.

Frank biedt de oefeningen speels aan en onder het motto ‘praatje, plaatje, daadje’. Hij geeft uitleg, doet het voor en vraagt of alles duidelijk is.

Frank let scherp op de juiste uitvoering van de oefeningen. Het is weliswaar de bedoeling grenzen te verleggen, maar daarbij niets te forceren want geen enkele speler of team zit te wachten op blessures.

De spelers doen rek-, strek-, voet-, bovenbeen- en buikspieroefeningen. Zij springen touwtje, lopen hard, doen oefeningen op ‘de ladder’, springoefeningen en trekken sprintjes.  Na elke oefening is er een korte pauze, gelegenheid iets te drinken en op adem te komen. Het geheel is afwisselend, leuk, maar bijzonder inspannend.

Na een uur zijn de deelnemers voldaan, moe en weer een stapje dichter bij het doel: een goede conditie hebben en in staat de tegenstanders geducht partij te geven.

Zie ook de uitgebreide fotorapportage op de website. http://www.banbadminton.nl/foto

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.