Gezellig en zeer geslaagd eerste BAN Jeugd Open – BAN

Gezellig en zeer geslaagd eerste BAN Jeugd Open

BAN maakte op 4 april met haar eerste BAN Jeugd Open toernooi een uitstekende start. Het toernooi heeft hiermee een goede basis gelegd voor een jaarlijkse traditie. Bijna 90 junioren, afkomstig van 17 verschillende badmintonverenigingen, streden bij de BAN Jeugd Open in verschillende categorieën om de prijzen.

 

Enthousiaste deelnemers, veel spannende wedstrijden, sportieve spelers, meelevende toeschouwers en een tevreden organisatie. Dat is de oogst van het eerste, door badmintonvereniging BAN georganiseerde BAN Jeugd Open toernooi.

Gastheer BAN was met 42 spelers ‘hofleverancier’ bij dit uitmuntend georganiseerde jeugdtoernooi, maar ook de badmintonverenigingen van Zijderveld, Slotermeer en Hellas stuurden een grote afvaardiging. Veel regionale badmintonverenigingen beschouwden dit toernooi als een prima onderlinge krachtmeting, na de afsluiting van het reguliere competitieseizoen.

 

In Sporthal de Icoon was de organisatie al voor 08.00 uur aanwezig. Er werden laatste instructies gegeven en geleidelijk druppelden de gasten binnen. Zij meldden zich aan de organisatietafel, betaalden zo nodig nog hun inschrijfgeld, kregen een appel en lootje voor de verloting. De spelers werden verwezen naar de kleedkamers, de toeschouwers naar de tribune.

Om precies 09.00 uur werden al de eerste wedstrijden gespeeld. Naarmate de dag vorderde en deelnemers in een volgende ronde belandden, steeg het spelniveau. Er kwamen meer drie-setters, waarin de winnaars maar nipt de beslissende twee punten voorsprong wisten vast te houden. De jeugd kreeg een rode kleur op de wangen, en de eerste tekenen van vermoeidheid werden bij hen zichtbaar.

Alle junioren waren niet alleen zeer gedreven een goede prestatie te leveren en streden met grote inzet voor elk punt, maar de jeugdige spelers waren vooral bijzonder sportief. Er was geen discussie met de scheidsrechters over een al-dan-niet behaald punt, de spelers moedigden elkaar aan en leefden hartstochtelijk met elkaar mee. Trainers, verzorgers, ouders en anderen volgden in de zaal of via een enorm scherm in de kantine aandachtig de wedstrijden en genoten van het getoonde spelpeil en de enorme inzet.

 

De finalepartijen waren bijzonder spannend en duurden langer dan gepland. Het werden nipte driesetters waarbij alle spelers kans hadden op de overwinning. Het programma liep in tijd enigszins uit, maar dat kon de toegestroomde toeschouwers niets schelen. Men genoot volop van de zeer enerverende partijen.

De EHBO had een rustige dag want behalve de verzorging van een enkele schaafwond had geen enkele speler enige blessure.

Grote winnaar van het toernooi was BAN met maar liefst 10 eerste en 11 tweede plaatsen in de in totaal 17 categorieën. Drie BAN spelers wisten een dubbele zege op hun naam te schrijven. Richard de Jong wist zowel in de herenenkel onder 17 jaar als ook met Jaap van Woudenberg in het herendubbel de eerste plaats in de wacht te slepen. Freek Noach evenaarde de dubbele prestatie door zowel in de herenenkel (onder 15 jaar) als in het gemengd dubbel, met Lionne Blik, de hoofdprijs op te eisen. Pascalle Dorrestein slaagde er zelfs drie keer in als eerste te eindigen.

 

Na het grote succes van deze eerste aflevering van BAN Jeugd Open zal de badmintonvereniging waarschijnlijk het toernooi jaarlijks organiseren.

Hulde aan de organisatoren en de vele vrijwilligers die met veel inzet en volle overtuiging een geweldig visitekaartje hebben afgegeven. BAN bleek op een geweldige manier in staat een zeer gedegen toernooi te organiseren. Waarschijnlijk is het de start van een goede traditie om jaarlijks zo’n BAN Jeugd Open te organiseren. 

Voor foto’s van het toernooi kijk elders op de website.  

       

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.