Geweldig BAN Black Light Badminton Toernooi – BAN

Geweldig BAN Black Light Badminton Toernooi

BAN kreeg zondag 12 april veel waardering voor haar uitstekend verzorgde en zeer geslaagde Black Light Badminton Toernooi.

In sporthal de Icoon organiseerde BAN het Black Light Badminton Toernooi waaraan ruim honderdveertig spelers deelnamen, onderverdeeld in verschillende categorieën.

De complete sporthal was volledig verduisterd. Enkele fluoriderende lampen gaven een klein beetje licht. Alle badmintonvelden waren met speciaal tape afgezet en daardoor in het donker enigszins te onderscheiden. De felgele shuttles staken duidelijk af in het donker.

De duisternis in de sporthal, gecombineerd met de muziek, leidde direct tot een bijzondere, wat opgewonden sfeer. Er was volop geroezemoes, kreten van verbazing en plezier bij de spelers en ook bij de vele toeschouwers die vanaf de tribunes het schouwspel aandachtig volgden.

Al snel konden de eerste deelnemers in het donker hun eerste wedstrijden spelen. Badminton spelen in het donker viel velen echter behoorlijk tegen. Men moest zich enorm concentreren en proberen in de schemer de tegenstanders, de shuttle en de speelvelden zo goed mogelijk te onderscheiden. Shuttles werden in eerste instantie volkomen gemist of er werd verrassend naast geslagen. Veel shuttles belandden dan ook op een totaal andere plaats dan de speler eigenlijk bedoelde. Daardoor kreeg elke wedstrijd een bijzonder verrassend karakter, wat regelmatig leidde tot humoristische taferelen.

Een groot deel van de spelers had voor deze gelegenheid de kleding aangepast aan de bijzondere omstandigheden wat aan hun bewegingen een bijzonder effect gaf.

Naarmate de middag vorderde, raakten de deelnemers geleidelijk gewend aan het donker waardoor het badmintonspel hen in deze bijzondere omstandigheden steeds beter af ging. Het kwam hier en daar tot fraaie rally’s en bijzonder spannende wedstrijden. Maar winnen of verliezen was bij dit recreatieve BAN Black Light toernooi eigenlijk niet de hoofdzaak. Het ging vooral om de unieke ervaring, het spelplezier en het onderlinge sportieve contact.

BAN kreeg erg veel complimenten voor de uitstekende organisatie, de goede sfeer en de prima verzorgde, zeer bijzondere speelsituatie. ‘Het was nog veel leuker dan ik vooraf gehoopt had’ zei een van de deelnemers na afloop. De badmintonvereniging kan met veel voldoening terugzien op een super badmintontoernooi. Vanwege de vele zeer positieve reacties zal dit Black Light Badminton Toernooi ongetwijfeld een jaarlijkse BAN-traditie worden. Foto’s van het toernooi elders op de website www.banbadminton.nl/fotoalbum

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.