Enthousiaste jeugd bij BAN badminton proefles – BAN

Enthousiaste jeugd bij BAN badminton proefles

Bij de gratis kennismakingsles van BAN genoot een grote groep enthousiaste jonge deelnemers van een aantrekkelijk, gevarieerd oefenprogramma. In het kader van ‘de landelijke week van het badminton’ organiseerde BAN gedurende de hele week drie gratis proeflessen. Op woensdag 16 september verzorgde trainer Andy Basran voor junioren in sporthal de ICOON een leuk en speels programma als eerste kennismaking met badminton.

Na een voorstelrondje en een korte warming up ging de jeugd direct met racket en shuttle aan de slag. Aanvankelijk was men wat onwennig, want balanceren met de shuttle op het racket bleek moeilijker dan dat leek. Geleidelijk groeide het zelfvertrouwen van de deelnemers en daarmee hun enthousiasme. Zij voerden vol overgave de verschillende oefeningen uit die steeds net iets moeilijker werden. Veel jeugdige spelers beschikten over goede oog-hand coördinatie en zij manoeuvreerden behendig de racket van hun forehand naar hun backhandgrip. Toen zij de shuttle helemaal tot aan het plafond van de hoge sporthal mochten slaan, was dat dan ook een gewaagde uitdaging. Met een zwaai en het versnellen bij de uithaal lukte veel beginnelingen zelfs dat.  Met een rood hoofd van opwinding en inspanning sloten de junioren de les af met het naar elkaar over het net overslaan van de shuttle. Het voelde al ‘net echt’. Wie wil mag na deze eerste proefles drie keer gratis komen meetrainen voordat men besluit over lidmaatschap.
Alle deelnemers kregen na afloop een BAN-tas mee met enkele souvenirtjes en nadere informatie over de badmintonvereniging. Meer foto’s elders op de website.  

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.