Eerste scholen badmintontoernooi – BAN

Eerste scholen badmintontoernooi

BCA en BAN (Badminton Amersfoort Noord) verzorgden gezamenlijk op zaterdag 18 april een zeer geslaagd badminton toernooi voor leerlingen van de basisscholen Langenoord, Atlantis, Gabrie Mehen en de Bilalschool. In totaal deden 31 teams mee aan deze eerste editie van het Amersfoorts scholentoernooi.

BAN voorzitter Victor Meier sprak om 09.00 uur een kort openingswoord. Daarna gaven vier jonge BAN-spelers een imponerende badmintondemonstratie. Hierdoor kregen de leerlingen zowel kennis van de spelregels als inzicht in de voor de sport noodzakelijke spelvaardigheden.

 

Vervolgens konden de nieuwkomers zelf aan de slag. Via een wervelende warming up bereidden zij zich voor op hun eigen prestaties met racket en shuttle. De ene jongere had duidelijk meer racketvaardigheden en badmintonervaring dan de ander en sloeg gemakkelijker de shuttle terug. Het verschil in spelkennis had echter geen enkele invloed op het enthousiasme, de inzet en het spelplezier van de leerlingen. Vol overgave deed iedereen zijn/haar best zo goed mogelijk badminton te spelen en de tegenpartij te verslaan. De jeugdige spelers merkten dat badminton als sport veel meer inhoudt dan het naar elkaar overslaan van een shuttle op de camping. De sport doet een beroep op inzicht, techniek, tactiek, snelheid en badmintonvaardigheden.

 

Alle deelnemers ontvingen een vaantje en een gevulde badmintontas als herinnering aan hun sportieve inzet.

De eerste plaats voor jongens van groep 3, 4, 5 was voor team 4 van de Bilalschool. Bij de meisjes in deze categorie won team 7 van de Gabrie Mehen school. Tweede werd respectievelijk team 1 van de OBS Atlantis en team 4 van de Bilalschool. Bij groep 6, 7, en 8 won team 18 van de Langenoord bij de jongens. Bij de meisjes was het team 19 van de Langenoord dat met de eerste prijs naar huis ging. Tweede werden respectievelijk het andere team 19 van de Langenoord en team 11 van de OBS Atlantis.

 

Deze eerste, zeer geslaagde editie van het scholentoernooi is waarschijnlijk het begin van een goede jaarlijkse sporttraditie, een badmintonevenement voor alle leerlingen van de Amersfoortse basisscholen.

Leerlingen die na dit scholentoernooi deelnemen aan de drie gratis BAN badmintontrainingen, op 13, 20 en 27 mei in sporthal de Icoon, maken kans op mooie prijzen.

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.