BAN vrijwilligers krijgen erepenning – BAN

BAN vrijwilligers krijgen erepenning

Uit handen bestuursleden van Badminton Nederland ontvingen Anouk Moelenkamp en Edwin de Groot 17 juni een erepenning als dank voor hun jarenlange grote inzet als vrijwilliger voor de sportclub. Daarmee scharen Anouk Molenkamp en Edwin de Groot zich in de lange rij van bekroonde BAN vrijwilligers. Vorig jaar, bij het BAN-jubileum kregen immers al 9 andere BAN vrijwilligers deze hoge landelijke onderscheiding. Het is in Nederland uniek dat binnen één vereniging zoveel leden de erepenning krijgen.

Het BAN bestuur organiseerde zaterdag een gezellige barbecue als dank voor het vele werk van alle vrijwilligers. Er werd afscheid genomen van enkele vertrekkende vrijwilligers en enkele anderen werden extra in het zonnetje gezet. BAN-voorzitter WimJan Egtberts sprak, namens het bestuur en de leden, zijn grote waardering uit voor alle BAN vrijwilligers. ‘Met elkaar vormen de vrijwilligers de smeerolie van de vereniging. Zij zorgen ervoor dat de machine geolied blijft lopen.’

Anouk Molenkamp kreeg het ‘badmintonvirus’ van haar ouders mee en zij ontpopte zich tot een zeer talentvolle speler. Al vanaf zeer jonge leeftijd hielp zij de trainers. Al jarenlang geeft zij nu zelf training. Anouk bouwt al snel een warme band op met junioren, begeleidt hen vakkundig en weet haar ervaringen, inzichten en spelkennis uitstekend over te brengen. Daarnaast verzorgt Anouk clinics bij de Koningsspelen, badminton kennismakingslessen op basisscholen en bij de open dagen van BAN. Anouk is ook lid van de BAN wervingscommissie die zich richt op het werven van nieuwe leden en het behoud van de bestaande sporters.

Edwin de Groot ondersteunt al vanaf 2009 de trainers. Hij volgde met succes de SL-2 trainersopleiding en geeft wekelijks met groot enthousiasme training aan enkele groepen junioren. Daarnaast is hij als coach vaak aanwezig bij toernooien en wedstrijden. Edwin weet de jeugd op prettige en aanstekelijke manier te enthousiasmeren voor de badmintonsport  en hen gericht te helpen hun spelniveau te verhogen. Hij is een ware ambassadeur voor de badmintonsport.

Edwin is ook lid van de BAN barcommissie en voorziet bij talrijke speelavonden, wedstrijden en toernooien sporters van een drankje en hapje. Hij helpt dan vanaf het opbouwen tot aan het afsluiten toe.

Edwin is een betrouwbare vrijwilliger op wie je nooit vergeefs een beroep doet. Bescheiden verzet hij bergen werk en is hij wekelijks urenlang voor de vereniging in touw.

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.