BAN start met super nieuwjaarstoernooi – BAN

BAN start met super nieuwjaarstoernooi

Veel deelnemers, sportiviteit en gezelligheid ‘De tijd ging veel te snel voorbij.’ ‘Hartstikke gezellig.’ ‘Een uitstekende start van het nieuwe jaar.’ ‘Dit moet een traditie worden.’ Het zijn enkele van de vele positieve reacties na het druk bezochte BAN Nieuwjaars badminton toernooi van 2 januari 2015. De foto’s kan je hier vinden: http://www.banbadminton.nl/foto-s

 

Veel deelnemers

Komen er genoeg deelnemers, zo vlak na nieuwjaar? De organisatoren (Edwin, Chris, Marcel, Quido en Huub) hadden zich geen zorgen hoeven maken. Naarmate de sluitingsdatum van Kerstmis dichterbij kwam, bléven de aanmeldingen binnenstromen. De teller stopte bij bijna 60 enthousiaste BAN-leden.

Het werd erg druk in de overvolle Bieshaar. De spelers wisselden de beste wensen uit, er werd gezoend en even ingeslagen. Om kwart over acht startte het toernooi officieel. Er was, mede vanwege de drukte, geen warming up, maar menigeen had het al warm genoeg. 

 

Negen teams

Er waren geen zes, maar uiteindelijk zelfs negen teams. Elke ploeg bestond uit een bonte mix van competitiespelers, zeer ervaren spelers, recreanten, beginners, jong en oud. Elk team vaardigde per wedstrijd twee spelers af. De krachtsverhouding leek soms wat uit balans: zeer geroutineerde spelers tegen bevlogen amateurs. Maar het ging vandaag niet om winnen of verliezen, maar om spelplezier en sportiviteit. De inzet had daar niet onder te lijden. Iedereen deed zijn/haar uiterste best en probeerde voor zijn ploeg zoveel mogelijk punten te scoren. Het leidde zelfs tot enkele zeer verrassende uitslagen.

Wie niet speelde keek vanaf de tribune toe, praatte daar bij met bekenden en teamgenoten en genoot van de spannende wedstrijden. Anderen laafden zich in de kantine en wachtten daar in een vrolijke en ontspannen sfeer hun speelbeurt af.

 

Kakelen in de kantine

De wedstrijden gingen veel te snel voorbij. Opruimen, opfrissen en zich verzamelen in de kantine. Daar werden tafels aan elkaar geschoven en groepeerden zich vrolijke gemêleerde gezelschappen. Het was een drukte en gekakel van je welste onder het genot van de flitsende muziek. Er kwam drank, de verhalen en grappen vlogen over en weer. Iedereen genoot van de overheerlijke hapjes, uitstekend verzorgd door eethuis ‘de Stoeterij’.

Het was opvallend dat bij de prijsuitreiking bleek dat veel teams eindigden net als hun teamnummer. Zo werd team 2 tweede, team 3 derde en team 4 vierde. Grote uitzondering was team 9 dat eerste werd. Gefeliciteerd.

 

B I N G O     

Net na 00.00 uur startte tot verrassing van velen de bonte bingo. Quido en Chris verzorgden geroutineerd de spannende finale van deze avond. Veel beschouwen bingo als een gezelschapsspel voor oude mensen, maar wie eenmaal een bingokaart heeft, die wil winnen. Bernhard 4 en Gerard 56 en dan maar strepen met je potloodje. Het bovenste rijtje vol en na controle een van de verrassende prijzen. Zo kan je toch thuis vertellen dat je iets gewonnen hebt….

 

Conclusie

Er is maar één conclusie: het was een zeer geslaagde, gezellige, sportieve en verrassende start van 2015. Goed georganiseerd en voor herhaling vatbaar. Wie weet wordt het een jaarlijks BAN-evenement….      

 

Dank

Met dank aan ‘de stoeterij’. Zie www.eethuisdestoeterij.nl 

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.