BAN organiseert een Kennismakingscursus: Badminton bij BAN! – BAN

BAN organiseert een Kennismakingscursus: Badminton bij BAN!

Tijdens deze cursus kunt u in 3 avonden kennismaken met de beginselen van het badminton.Er is plaats voor maximaal 16 personen. U dient zelf te zorgen voor een badmintonracket. Het is eventueel ook mogelijk om bij de trainer een racket te lenen (wel vroegtijdig aangeven s.v.p.). BAN zorgt voor shuttles zodat u alleen hoeft te zorgen voor sportkleding en indoor-sportschoenen (geen zwarte zolen). U kunt zich op de avond zelf melden bij Redmar Blik of Eric Wanjon (trainers bij BAN).

Voor wie bedoeld?

De kennismakingscursus is bedoeld voor ouders van (startende) competitie spelende jeugd. De cursus bestaat uit 3 uur theorie en 3 uur praktijk verdeeld over 3 avonden. Eventueel kunnen startende senioren recreanten ook deelnemen. Mocht het zo zijn dat u na het volgen van de cursus zo enthousiast bent geworden dat u wilt blijven badmintonnen, dan bent u natuurlijk van harte welkom bij onze vereniging!

Waarom deze cursus?

Als vereniging merken we ieder jaar weer dat als kinderen starten met competitie er veel vragen spelen bij ouders die het spelletje alleen maar kennen van de camping. Wat komt er allemaal bij kijken als er competitie gespeeld gaat worden? Hoe werkt dat? Wat zijn de spelregels? Wat wordt er van mij als ouder verwacht? etc. etc. Als vereniging leek het ons dan ook een goed idee om een introductiecursus te organiseren waar alle basiszaken over badminton bij BAN aan bod zullen komen. Op die manier leert u als ouders hoe de sport in de praktijk wordt beoefend.

Wanneer?

De cursus zal gegeven worden op de volgende data en tijdstippen in Sporthal “Icoon” in Vathorst.

Woensdag 21 september, 28 september en 5 oktober van 20.00 tot 22.00 uur.

Het programma?

Het programma is zo samengesteld dat u met de basis aspecten van het badminton in aanraking komt. Zodoende weet u welke basisvaardigheden aangeleerd worden tijdens trainingen, welke spelregels er bij het spelletje horen en terminologie die daarbij gebruikt wordt. In het theoretisch deel, van 1 uur per avond, zal verder worden ingegaan op wat er allemaal bij kan komen kijken als uzelf of uw kind gaat deelnemen aan de competitie. Ook zal er worden ingegaan op BAN als vereniging. Dit alles met het doel om u betrokken en enthousiast te krijgen voor het badminton in het algemeen en BAN als vereniging in het bijzonder. In het praktisch deel gaan we echt de baan op. Hier merken we wat er allemaal bij komt kijken om het op een juiste manier het spelletje aan te leren. We oefenen de basisslagen, service, het bewegen op de baan en wat er allemaal verder bij komt kijken in trainingen en wedstrijden.

Wat kost het?

Deze kennismakingscursus, die u verder tot niets verplicht, wordt u aangeboden door Badmintonvereniging BAN voor maar € 20,- (te voldoen op de eerste avond).

OPGEVEN KAN (tot 10 september) VIA DE MAIL AAN: redmar@banbadminton.nl

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.