BAN-leden halen reanimatiediploma en sport EHBO-certificaat – BAN

BAN-leden halen reanimatiediploma en sport EHBO-certificaat

BAN heeft maar liefst zeven mensen toegevoegd aan de lijst van leden die kunnen reanimeren en adequaat EHBO toepassen. Redmar, Chris, Edwin, Kevin, Marcel, Wilma en Huub volgden een dag lang een uitgebreide, op badminton toegesneden, sport EHBO-cursus.
In de ochtend leerden zij te reanimeren en daarbij gebruik te maken van een AED. Daarbij ging het niet alleen om de theorie, maar gingen de cursisten vooral zelf praktisch aan de slag. Alle onderdelen werden stap voor stap geoefend totdat iedereen de hele procedure feilloos kon toepassen. Het ius te hopen dat zij nooit hoeven te reanimeren, maar als…. dan weten zij hoe te handelen!

Na de lunch kregen de BAN-cursisten informatie over de op hun sport toegesneden niet levensbedreigende letsels, variërend van verzwikkingen en kneuzingen tot botbreuken. Hierbij stonden herkenning en behandeling van blessures en het op juiste wijze verbinden van wonden centraal. De BAN-deelnemers leerden om te gaan met de voor sporters aanbevolen verbandmiddelen. Na afloop van de veelzijdige cursus kregen allen hun reanimatiediploma en een sport EHBO certificaat.
Na deze cursus wordt ook de EHBO-kist in de door BAN gebruikte sporthallen aangevuld met op badminton toegesneden verband- en hulpmiddelen. Daardoor weten de sporters in voorkomende gevallen niet alleen hóe te handelen, maar kunnen zij het ook daadwerkelijk uitvoeren. Daarmee is het badmintonnen bij BAN weer een stukje veiliger geworden.

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.