BAN jeugd heeft fantastisch nieuwjaarstoernooi – BAN

BAN jeugd heeft fantastisch nieuwjaarstoernooi

Enthousiaste deelnemers, positieve betrokkenheid en vooral veel spannende en sportieve badmintonwedstrijden. Dat is in het kort het BAN Nieuwjaarstoernooi van 2 januari. Het is een goed georganiseerd, gezellig en zeer geslaagd sportfeest voor de BAN jeugd. De foto’s kan je hier vinden: http://www.banbadminton.nl/foto-s

 

Al ver voor twee uur komen de eerste spelers naar de Bieshaar. In de gang van de sportzaal krijgen zij uitleg over de indeling in teams en ontvangt elke deelnemer twee consumptiebonnen. De ouders nemen afscheid van hun kind of zij volgen vanaf de tribune de sportieve prestaties van de jeugd. Er is een kort welkomstwoord met de beste wensen voor een sportief, gezond en succesvol 2015. Al vlot worden in de teams de partijen onderling verdeeld. ‘Jij speelt de eerste wedstrijd met jou en daarna jullie twee. Dan jullie twee en dan wisselen we weer. Jij telt de eerste wedstrijd en dan schuiven we door.’ Het is opvallend hoe snel iedereen begrijpt hoe het programma in elkaar zit en de taken verdeeld worden. In de kleinere teams zijn geen tellers, zodat de begeleiding de puntentelling verzorgt. Aanpassen en inspringen op wat zich voordoet, kunnen improviseren hoort bij een goede organisatie. Die organisatie van dit toernooi staat als een huis. Er zijn scorebriefjes en alle uitslagen worden vlot op de computer ingevoerd. Halverwege de middag is er een pauze. De spelers kunnen in de kantine even op adem komen. Men wisselt ervaringen en technische aanwijzingen uit en geniet van de limonade. Na een kwartier begint het hele badmintoncircus aan de tweede ronde.

 

Het is opvallend hoe sportief, ondersteunend en bemoedigend veel spelers zijn. Zelfs missers krijgen het commentaar ‘bijna goed’. Iedereen doet zijn/haar uiterste best en het ontbreekt niet aan goede wil en inzet. Waar sommige deelnemers de ene smash na de andere over het veld knallen, is de ander blij als de shuttle goed geraakt wordt. Het maakt niet uit. Het gaat vandaag niet om de punten, maar om sportiviteit en spelplezier. Zo’n hele middag intensief spelen is behoorlijk vermoeiend en velen zijn moe en wat opgelucht na de laatste wedstrijd. Op naar de kantine. Daar wacht de deelnemers een boord patat en een snack. In een mum van tijd heeft iedereen het eten. Het is bijna ongelooflijk hoe snel de gestroomlijnde machine iedereen bedient.

 

Alle deelnemers mogen na afloop een prijs uitzoeken. Het is daarbij een verrassing wat je krijgt. Iedereen kan terugkijken op een geslaagde, gezellige, sportieve middag. Goede georganiseerd, leuke wedstrijden, een goede inzet en veel spelplezier. Het is zeker voor herhaling vatbaar. Misschien start hiermee een jaarlijkse BAN Nieuwjaarstraditie….

 

Rond 19.00 uur is de kantine weer leeg. De organisatoren kunnen even op adem komen. Om 20.00 uur begint het toernooi voor de senioren. BAN is een dynamische sportvereniging! 

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.