BAN J1 pakt 2de plek op NK Regio teams – BAN

BAN J1 pakt 2de plek op NK Regio teams

Het was eindelijk zover! We hadden er lang naar uit gekeken en het was nu eindelijk zover. NK regio teams stond voor de deur. We waren er klaar voor. We zaten in een grote poule met 4 andere teams. Elke wedstrijd bestaat uit vijf kleinere partijen. MIX-VE-ME-VD-MD. Ze werden meestal in deze volgorde gespeeld.

De eerste wedstrijd was tegen NIJEVEEN J1. We waren goed ingespeeld en konden aan de slag. De mix van Talitha en Richard werd makkelijk gewonnen. De enkel van Merel wonnen we ook. Bij de enkel van Jaap konden we helaas niet nog een punt binnenslepen. Hij werd met een 3de set verslagen maar het scheelde niet veel. De vrouwendubbel was super spannend en werd in gelukkig in 2 sets gewonnen. De mannendubbel wonnen we gelukkig dik. 4-1 gewonnen dus!

De tweede wedstrijd tegen Randstad J1. We dachten slim te zijn en onze opstelling om te gooien zodat Richard kon enkelen en we daar een punt mee binnen konden slepen. Dat gebeurde ook alleen werden daardoor de VE & MIX verloren. We stonden 2-1 achter. De vrouwen knokte goed tegen Randstad en ze wisten de stand gelijk te trekken. 2-2 Nu ruste alles op de MD. Die werd alleen nipt verloren in 2 sets. 3-2 verloren. Dit was echter geen hele grote ramp want als we de andere wedstrijden dik zouden winnen zouden we alsnog 1ste kunnen worden.

Na 2 uur rust volgende de laatste wedstrijd van de 1ste dag. We waren allemaal heel moe. We moesten tegen Amsterdam J1. Voor hen was het de 2de wedstrijd van de dag en ze zagen er nog fris uit. De MIX van Talitha en Richard was een ware veldslag. De tegenstander kreeg een rare kramp in zijn hand en Richard kreeg last van zijn knie. Het kwam ook nog eens aan op een 3de set. Richard en Talitha stonden 20-16 voor en de buit leek binnen. Toen gingen de punten heel snel. BAN maakte veel foutjes en het stond zomaar 20-20, dit was heel spannend. De partij ging uiteindelijk naar Amsterdam met 23-21. Jaap voelde zich niet fit maar en besloot Freek te laten enkelen. Freek en Lionne waren meegekomen als reserves. Super dat ze klaar stonden om voor ons in te vallen! Freek singelde tegen een goede heer van 19 jaar. Hij verloor nipt. Merel wist wel te winnen, zowel in de enkel als in de dubbel. De herendubbel werd dik verloren. We waren allemaal op.

Na dag 1 kon er nog van alles gebeuren. onze grootste tegenstander was Amsterdam. Tenminste dat dachten we. Ze verloren nipt van BC aloutte. Randstad had de 1ste prijs goed vast gezet. Zij werden 1ste. We moesten nu strijden voor plek 2. Iedereen kon ons nog inhalen. Wij moesten als enige nog tegen BC aloutte. Het was een jong team dat erg gedreven was om te winnen. Als we 2 punten haalde waren we ze voorbij maar Amsterdam kon ons dan nog inhalen. We moesten voor alles strijden. MIX gewonnen. Enkel van Merel en Jaap werd in 3 sets verloren, allebij. Op de andere baan speelde Amsterdam tegen Nijeveen. We zagen dat Amsterdam dik verloor. Nijeveen had zich helemaal herpakt. De damesdubbel werd ook gepakt, het was 2-2. We dachten dat we de 2de plek binnen hadden met 10 punten maar wat we niet door hadden is dat Nijeveen 5-0 had gewonnen van Amsterdam. Nijeveen kwam gelijk te staan met ons. We moesten toen knokken voor de winst. Gelukkig hadden we veel steun van het publiek. Heel familie de Jong was meegekomen en ook nog andere aanhangers. Echter was het niets vergeleken met BC aloutte. Zij waren met 30 man gekomen om aan te moedigen. Gelukkig werden we goed gecoacht en wisten we deze pot dik te winnen. We waren 2de onder 19 jaar geworden!

Met dank aan Redmar & Edwin voor het advies bij de wedstijden. Ook dank aan de steun die was meegekomen om ons aan te moedigen. Natuurlijk met meeste dank aan onszelf. Lionne, Freek, Talitha, Merel, Richard & Jaap. YEEESSSS 2de!!!! 🙂

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.