BAN J1 behaalt verdienstelijke derde plek op NK Regioteams in Zutphen – BAN

BAN J1 behaalt verdienstelijke derde plek op NK Regioteams in Zutphen

Afgelopen weekend werd in Zutphen gestreden om de Nederlandse badmintontitels voor competitieteams. Op zaterdag werden de poulewedstrijden gespeeld, waarin een eerste of tweede plaats recht zou geven op een halve finaleplaats op zondag. BAN J1, bestaande uit Joshua Donker, Nigel van der Poel, Pascalle Dorrestein en Myrthe Francke kwamen wat stroef op gang en verloren de eerste wedstrijd met drie tegen twee. In de tweede wedstrijd tegen BC Alouette uit Best ging het beter en werd een drie tegen twee overwinning behaald, waardoor alle drie de teams op vijf punten eindigden. Uiteindelijk gaf het aantal gewonnen punten de doorslag en bleek BAN J1 poulewinnaar. Dit betekende een halve finale plaats op zondag tegen ‘BV Onder ons’. Na twee wedstrijden was de stand twee tegen twee en werd de herendubbel van Joshua en Nigel beslissend: helaas bleken de heren van ‘Onder ons’ net een maatje te groot en ging de winst – en daarmee de finaleplaats- naar de Haagse club.

Het team van BAN wist zich nog eenmaal op te laden voor de strijd om de derde plaats: waar in de poulewedstrijd eerder het team van BC Alouette met 3 – 2 werd verslagen, was BAN nu duidelijk te sterk. Al in de vierde wedstrijd werd het beslissende derde punt binnengehaald in de damesdubbel van Pascalle en Myrthe. Ze wisten een achterstand van 0 – 1 knap om te buigen tot een 2 – 1 winst en hiermee werd de derde plaats veiliggesteld. Ook de herendubbel werd in stijl afgesloten met winst. Een zeer geslaagd toernooi dus met uiteindelijk een knappe derde plek op het NK in de categorie U19.

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.