BAN Black Light Badminton – BAN

BAN Black Light Badminton

BAN (Badminton Amersfoort Noord) hield op zaterdag 21 november in sporthal de Icoon haar eerste, bijzonder geslaagde, Black Light Badminton Toernooi. Aan dit evenement namen ruim zeventig leden deel. De junioren, senioren, recreanten en competitiespelers waren opgedeeld in twaalf team van elk ongeveer zes spelers. De sporthal was bij deze gelegenheid volledig verduisterd. Slechts enkele fluoriderende lampen gaven wat spaarzaam licht. Ook de speelvelden waren met fluoriderende tape afgezet en in het donker vaag te onderscheiden. Ook de shuttles waren ingespoten met lichtgevende verf en enigszins te zien.

De duisternis leidde in de sporthal direct tot een opgewonden sfeer. Er was volop geroezemoes, kreten van verbazing en menige speler zocht in het begin wat verdwaasd naar zijn  teamgenoten.

Na een korte warming up konden de eerste teams in het donker hun wedstrijden spelen. Dat viel voor velen beslist niet mee. Iedereen moest zich enorm concentreren en proberen in de duisternis de tegenstanders, de shuttle en de baanafmeting zo goed mogelijk te onderscheiden. De BAN-leden, gewend aan het spelen in felverlichte sporthallen, hadden in eerste instantie in deze duisternis grote moeite op tijd te reageren, de shuttle gericht te raken en terug te spelen. Shuttles werden volkomen gemist of er werd compleet naast geslagen. Veel shuttles belandden dan ook op een totaal andere plaats dan de speler bedoelde. Daardoor kreeg elke wedstrijd een zeer verrassend karakter, wat leidde tot leuke, zeer speelse taferelen.

Naarmate de middag vorderde, raakten de ogen steeds beter gewend aan het donker. De deelnemers kregen meer ervaring waardoor het spelen in deze bijzondere omstandigheden steeds beter lukte. Het kwam zowaar hier en daar tot enkele fraaie rally’s en bijzonder spannende partijen. Maar winnen of verliezen was bij dit recreatieve Black Light toernooi van ondergeschikt belang. Het ging vooral om de unieke ervaring, het spelplezier en het onderlinge contact.

BAN kan met dit evenement terugzien op een zeer geslaagd, bijzonder badminton toernooi. Gezien de vele zeer positieve reacties zal dit Black Light Badminton Toernooi een jaarlijkse traditie worden met volgende keren nóg meer deelnemers. Foto’s op de website www.banbadminton.nl/foto

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.