BAN biedt badmintonclinics op basisscholen – BAN

BAN biedt badmintonclinics op basisscholen

BAN is 2016 actief begonnen. De leerlingen van basisschool de Kosmos (Hoogland) kregen in de eerste schoolweek enkele leuke, leerzame en vooral sportieve BAN badmintonclinics aangeboden tijdens hun gymlessen. De BAN trainers en -spelers Leon Molenkamp, Tess Abrahamse en Niels van Rijn verzorgden vol overgave deze bijzondere gymlessen.

Na een korte uitleg over het doel van deze clinic en het gebruik van de materialen konden de leerlingen al gauw zelf aan de gang. Zij oefenden de basisvaardigheden van badminton: het serveren, bovenhands slaan en hooghouden van de shuttle. De leerlingen probeerden vol enthousiasme en met grote inzet de oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren. 

Naarmate de les vorderde maakten het aftasten en de aanvankelijke onwennigheid steeds meer plaats voor controle over het sportmateriaal en ging men steeds gerichter slaan. Het leidde tot leuke en spannende partijen. De een was hierbij nog een beetje voorzichtig en bedachtzaam. De ander sloeg al vol overgave en vol effect tegen de shuttle. Voor iedereen was er een leuke, leerzame en intensieve manier om deel te nemen aan de clinic en dus aan het badminton spel.

BAN verzorgt op verzoek ook op andere basisscholen voor de leerlingen een leuke, leerzame en sportieve badmintonclinic. Het programma wordt afgestemd op de doelgroep, zodat iedereen op eigen niveau sportplezier beleeft.

Wie zelf vrijblijvend badminton wil uitproberen bij BAN, kan een keer meetrainen op woensdagavond van 17.30-18.30 uur (sporthal Icoon, Vathorst) of op zaterdagmorgen van 9.00-10.00 uur (sporthal de Bieshaar, Hoogland). Vooraf aanmelden is niet nodig en BAN zorgt voor een leenracket. Neem wel sportkleding en –schoenen mee.

Ook voor senioren zijn er volop mogelijkheden om vrijblijvend mee te spelen. Dit kan vanaf 20.00 uur zowel op woensdagavond (Icoon, Vathorst), donderdagavond (Bron, Vathorst) of vrijdagavond (De Bieshaar, Hoogland). 

Vragen of aanmelden voor een training bij niels@banbadminton.nl.

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.