BAN badminton jubileumfeest vol hoogtepunten – BAN

BAN badminton jubileumfeest vol hoogtepunten

BAN vierde 11 juni op uitbundige wijze haar tienjarig bestaan. De Nederlandse badmintontoppers Jacco Arends en Jelle Maas, samen 5 x Nederlands kampioen herendubbel, verzorgden bij het feest een enerverende badmintonclinic. Jacco neemt met zijn mixpartner Selena Piek deel aan de Olympische Spelen in Rio. Badminton Nederland verraste bij het jubileum maar liefst 7 BAN-vrijwilligers en trainers met een erepenning voor hun jarenlange bijzondere verenigingsverdienste.

BAN-voorzitter WimJan Egtberts opende de sportieve feestdag, waarna de Amersfoortse wethouder van Sport, de heer Buijtelaar, een toespraak hield. Ook speelde de wethouder even mee in de badminton openingswedstrijd. Al snel werd zijn plaats overgenomen door jeugdlid Joshua Donker, kortgeleden bij het Nederlands kampioenschap aangepast badminton uitgeroepen tot aanstormend badmintontalent. Joshua en Jelle Maas speelden vol overgave een enerverende en bijzonder spannende wedstrijd om 5 punten tegen Jacco Arends en BAN-voorzitter WimJan. 

Arends en Maas gaven daarna een imponerende demonstratie van hun eigen trainingen en hun enorme badmintonvaardigheden. De BAN-deelnemers keken vol bewondering naar de sprongkracht, de grote snelheid en enorme vaardigheden waarmee de topspelers de shuttle over het net sloegen. Er was volop bewondering voor hun bijna onmogelijk geachte reddingen en verbazingwekkende returns. De Nederlandse kampioenen verzorgden aansluitend een leerzame, afwisselende training vol uiteenlopende oefeningen. Deze deden zij zelf steeds eerst voor. Ook gaven zij toegesneden aanwijzingen om de technieken adequaat uit te voeren. Zowel de senioren als de junioren ervaarden de 1½ uur durende clinic als heel persoonlijk, leerzaam, buitengewoon inspirerend maar ook als erg vermoeiend.

Na een korte pauze hielden Arends en Maas op ontspannen wijze een ‘persconferentie’ waarbij zij heel persoonlijke en betrokken antwoord gaven op tal van sportieve vragen van de BAN-leden.

Na het vertrek van het succesvolle badmintonduo deden de BAN-junioren, -senioren, competitiespelers en -recreanten in gemengd samengestelde teams mee aan een sportief toernooi.

Bestuurslid Ger Tabeling verraste namens Badminton Nederland maar 7 BAN-vrijwilligers en trainers met een erepenning voor hun jarenlange bijzondere verenigingsverdienste. Het is volstrekt uniek dat Badminton Nederland binnen één vereniging zoveel erepenningen uitreikte. Maar BAN is een speciale vereniging met mensen als Victor Meier, Willem Munnik, Andy Basran, Guus de Jong, Marcel Stortelers, Jan Molenkamp en Huub Wiltschut

Met een uitgebreid en bijzonder lekker buffet, uitstekend verzorgd door de Eethuis ‘de Stoeterij’, een vrolijke verloting met vele verrassende prijzen en een speelse feestavond met een leuke pubkwis werd het 10-jarig BAN-feest tot in de late uurtjes gevierd.

Het was een topdag! Op naar het volgend jubileum!

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.