Badmintonclinic voor C-1000 medewerkers – BAN

Badmintonclinic voor C-1000 medewerkers

BAN (Badminton Amersfoort Noord) verzorgde op zaterdag 7 februari in sportzaal de Bieshaar een inspirerende badmintonclinic voor medewerkers van de Nieuwlandse C-1000. De supermarktgigant had de clinic gekocht bij een veiling, georganiseerd door Groos op Hoogland. Onder leiding van de BAN-trainers Ton Linders en Remco Stoffer maakten de deelnemers op speelse wijze kennis met de basisvaardigheden van badminton.

De C-1000 medewerkers begonnen hun sportieve activiteit met een korte warming up. Waar sommige deelnemers geen enkele moeite hadden hun spieren op te warmen, vond een enkeling dit al een behoorlijke krachtsinspanning. Al vlot daarna nam men het (leen)racket ter hand en was er uitleg over de juiste manier om het racket te gebruiken. De shuttle hooghouden, waarbij de deelnemers het racket stevig recht voor zich moesten houden, was de volgende oefening. Toen ook dat lukte, oefenden de deelnemers de service en volgde nadere uitleg over de spelregels. Elke uitleg werd gevolgd door een praktische oefening waarbij de supermarktmedewerkers de vaardigheid direct zelf in praktijk konden brengen. Vond men in eerste instantie dat het net vrij laag hing, al snel bleek het toch niet zo gemakkelijk moeilijk de shuttle over het net en in het juiste speelvak te krijgen.

Op een enkele uitzondering na kenden de deelnemers badminton alleen als campingactiviteit. Men kon nu ervaren dat het een dynamische, intensieve sport is die er bedrieglijk eenvoudig uitziet maar veel vaardigheden vergt en behoorlijk vermoeiend is.

De oefeningen volgden elkaar in een hoog tempo op: de clear, het droppen van de shuttle, de ‘vlinder’ (drop, drop, clear, claer). Naarmate de spelers vertrouwder raakten in het samenspel tussen racket en shuttle werd men enthousiaster en kregen de deelnemers hoorbaar meer plezier in de sportieve activiteit.

De clinic werd afgesloten met enkele onderlinge wedstrijdjes. Daar bleek dat de C-1000 medewerkers snel veel geleerd hadden. Vol overgave en met grote inzet speelden zij met veel plezier hun wedstrijdjes, waarbij men er soms op geraffineerde wijze in slaagde de tegenstanders te verschalken. Er was volop spelplezier en menige high five bij het behalen van een punt.

‘Dit is harstikke leuk’ zeiden velen na afloop. Een deelnemer verzuchtte: ‘Ik heb vandaag spieren gebruikt waarvan ik niet eens wist dat ik ze had’. Er was de rest van het weekend om na te genieten, zo nodig te herstellen van spierpijn om maandag weer vol energie aan het werk te gaan. Voor foto’s zie de website www.banbadminton.nl/foto/foto

<< Volgend bericht

Clubkleding

Een nieuw T-shirt of trainingspak nodig? Klik op het T-shirt voor meer informatie. BAN T-shirt

Sponsor SCHUR FLEXIBLES

BAN Sponsor SCHUR FLEXIBLES voor seizoen 2019-2020 en 2020-2021.


Yonex Dutch Open

BAN open dag

Op zaterdag 3 oktober van 10:00 – 13:00 uur organiseert BAN een open dag voor jong en oud, competitief en recreatief. Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer info.